Šajā receptē jūs varat izvēlēties, kuri dārzeņi un garšvielas jums patīk. Piemēram, nomainiet timiānu ar kariju vai čili. Pipari, bietes vai brokoļi ir dārzeņi, kas arī piemēroti cepšanai. Recepte ir ar zemu kaloriju daudzumu un ļoti garšīga, un vislabāk, ja jūs to pielāgojat tieši savām vēlmēm. Šī recepte ir noderīga, ja ievērojat zemas kalorijas diētu.
Porcijas: 1
Pagatavošanas laiks: 40 minūtes
Kalorijas: 345 kcal
Vienā porcijā: 21 g šķiedrvielu, 13 g olbaltumvielu, 8 g tauku, 64 g ogļhidrātu, 27 g cukurs.
Sastāvdaļas:
5 mazi burkāni
¼ puķkāposta galviņas
½ ķirbis
3 ķiploka daiviņas
1 tējkarote žāvēta bazilika
2 tējkarotes žāvēta timiāna
1 tējkarote rapšu eļļas
Dekorēšanai:
¼ puķkāposta galviņas
1 ķiploka daiviņa
Pagatavošana:
Noregulēt cepeškrāsni uz 180 grādiem. Nomazgājiet burkānus un ķirbi, sagrieziet tos apmēram 2 × 2 cm kubiņos. Puķkāpostu nomazgājiet un sasmalciniet.
Lielā bļodā pievienojiet eļļu, nedaudz ūdens, sasmalcinātus ķiplokus, baziliku un timiānu. Pievienojiet visus dārzeņus un labi samaisiet, lai visi dārzeņi būtu pārklāti ar marinādi. Ievietojiet dārzeņus cepešpannā ar cepamo papīru un cepiet cepeškrāsnī 40 minūtes.
Dekorēšanai: smalki sarīvējiet vai sasmalciniet puķkāpostu. Uzkarsēt ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai un vāriet puķkāpostu 2 minūtes. Pēc novārīšanas, to sasmalcināt ar dakšiņu, pievieno sasmalcinātus ķiplokus un samaisa.
Pasniedziet ceptus dārzeņus ar piedevām