Šī vienkāršā un garšīgā ceptā baklažāna recepte nāk no Marokas. Tikai 200 kalorijas vienā porcijā. Lieliski piemērota tiem, kas ievēro zemas kalorijas diētu vai vēlas veselīgu uzturu. To var ēst gan kā piedevu, gan arī kā pamatēdienu.
Porcijas: 2
Pagatavošanas laiks: 35 minūtes
Kalorijas: 200 kcal.
Vienā porcijā: 12,8 g šķiedrvielu, 14 g olbaltumvielu, 3,4 g tauku, 32 g ogļhidrātu, 9,4 cukurs.
Sastāvdaļas:
2 baklažāni
Mērcei:
2 sarkanie pipari
3 ķiploka daiviņas
½ sīpola
2 ēdamkarotes tomātu biezeņa
1 tējkarote paprikas pulvera
½ tējkarotes ķimenes
1 tējkarote pētersīļu
1 tējkarote žāvēta ingvera
1 tējkarote kurkuma
½ tējkarotes kajēnas piparu
1 ēdamkarote ābolu sidra etiķa
1 ēdamkarote stēvijas
Dekorēšana:
4 ēdamkarotes rīvmaizes
Svaigi pētersīļi
Pagatavošana:
Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 250–280 grādiem. Tad gatavojiet mērci. Nomizojiet sīpolu, ķiploku un arī nomizojiet papriku. Pēc tam mērces sastāvdaļas sasmalciniet ar virtuves kombainu. Sadaliet baklažānu divās daļās, nedaudz iegriežot baklažāna serdi (it kā sadalot mazos gabaliņos). Ielieciet baklažānu (ar serdi) cepšanas traukā, pievienojiet nedaudz ūdens. Cep cepeškrāsnī 10 minūtes, lai iegūtu krāsu. Izņemiet baklažāna serdi un sagriež to mazos gabaliņos, samaisiet ar mērci. Pēc tam baklažānu pusītes piepilda ar pildījumu. Apkaisa ar rīvmaizi (vai rīvētu sieru) un cep vēl 25 minūtes.