Veselīgi un garšīgi, ja ēdiens tiek gatavots cepeškrāsnī! Izmēģiniet šo puķkāpostu steiku. Recepte ir paredzēta 1 porcijai un satur tikai 317 kalorijas. Unikālās garšas dēļ šī maltīte var kļūt par jūsu tradicionālu ģimenes ēdienu. Šo ēdienu var baudīt kā piedevu vai kā pamata ēdienu. Lieliski piemērots zemas kalorijas diētai.
Porcijas: 1
Pagatavošanas laiks: 1 stunda
Kalorijas: 317 kcal
Vienā porcijā: 21 g šķiedrvielu, 18 g olbaltumvielu, 9 g tauku, 55 g ogļhidrātu, 16 g cukurs.
Sastāvdaļas:
1 neliela puķkāposta galviņa
2 ķiploka daiviņas
2 šķēlītes svaiga ingvera
1 tējkarote sīpolu pulveris
1 ēdamkarote karijs
2 ēdamkarotes citrona sulas
2 ēdamkarotes ūdens
1 tējkarote eļļas
Svaigi pētersīļi
Pagatavošana:
Ielieciet bļodā sasmalcinātu ķiploku, smalki sarīvētu ingveru un citas sastāvdaļas. Visu labi samaisiet, līdz iegūstat marinādi. Ielieciet puķkāposta galviņu pārtikas maisiņā un pievienojiet marinādi. Pārliecinieties, ka visa ziedkāposta galva ir pārklāta ar marinādi un ļaujiet marinēties vismaz 1 stundu, vēlams uz nakti.
Iestatiet cepeškrāsni uz 175 grādiem. Puķkāposta galviņu liek uz cepešpannas ar cepamo papīru un cep 45-60 minūtes. Pasniedzot, pārkaisiet puķkāpostu ar sakapātiem svaigām pētersīļiem.