Šajā receptē jūs pats varat izvēlēties, kādus dārzeņus un garšvielas vēlaties izmantot, bet receptē tika izmantoti burkāni, selerijas saknes, puķkāposts un ķirbis. Recepte lieliski piemērota vakariņām, paredzēta vienai porcijai ar 345 kalorijām. Timiānu var aizstāt, piemēram, ar kajēnas pipariem vai citiem garšvielu maisījumiem.
Porcijas: 1
Pagatavošanas laiks: 40 minūtes.
Kalorijas: 345 kcal
Vienā porcijā: 21 g šķiedrvielu, 13 g olbaltumvielu, 8 g tauku, 64 g ogļhidrātu, 27 g cukurs.
Sastāvdaļas:
5 mazi burkāni
½ selerijas saknes
¼ puķkāposta galviņas
½ ķirbja šķēle
3 ķiploka daiviņas
1tējkarote žāvēta bazilika
2 tējkarotes žāvēta timiāna
1 tējkarote rapšu eļļas
Pagatavošana:
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Nomazgājiet burkānus, selerijas sakni un ķirbi un sagriež apmēram 2 × 2 cm kubiņos. Nomazgājiet puķkāpostu un sadaliet nelielos gabaliņos. Lielā bļodā ielej eļļu, nedaudz ūdens, sasmalcinātus ķiplokus, baziliku un timiānu. Labi samaisiet iegūto marinādi. Ievietojiet visus dārzeņus bļodā un labi samaisiet, lai visi dārzeņi būtu pārklāti ar marinādi. Ievietojiet dārzeņus cepešpannā ar cepamo papīru un cepiet cepeškrāsnī 40 minūtes.
Lai garšo!