Pakāpeniski atgriežoties pie normāla veselīga uztura, centieties regulāri ēst vienā un tajā pašā laikā. Visbagātīgākajai ēdienreizei ir jābūt pusdienām. Vakarā pēdējo reizi ēdiet ne vēlāk kā 2 stundas pirms gulētiešanas. Veiciet katru ēdienreizi kā rituālu, ēdot lēnām, izbaudot garšu, pievērsiet uzmanību tikai procesam, bet citus kairinātājus (piemēram, telefonu vai žurnālu) nolieciet malā.

Pēc katra diētas posma centieties stabilizēt un kontrolēt savu svaru. Gatavojot ierastās maltītes, izvēlieties produktus tikai no rekomendētajiem:

Svaigi, vārīti vai tvaicēti dārzeņi, svaigi augļi, vēlams sezonālos, tumšo rudzu maizi, putraimi, savvaļas rīsi, piena produkti liesa gaļa, siers ar zemu tauku saturu, zivis, ūdens, svaigi spiestas augļu un dārzeņu sulas.


Produkti, no kuriem vajadzētu izvairīties:

Cukurs, saldumi, baltmaize, makaroni, baltie rīsi, trekna gaļa, trekna aukstā gaļa, saldie gāzētie dzērieni, saldās, sulas no tetrapakām, alkohols (lielos daudzumos).


Svarīgi padomi:

Izvēlieties vārītus vai tvaicētus produktus,
Cepšanai neizmantojiet dzīvnieku taukus, ja nepieciešams, lietojiet nedaudz olīveļļas,
Gatavojiet produktus uz grila folijā vai pannas ar nepiedegošu pārklājumu.
Nelietojiet buljona kubiņus.
Izvārītu gaļas buljonu nokāsiet vai nosmeliet taukus, pievienojiet čili. 
Izvēlieties tikai liesu balto gaļu.
Ēdiet zivis, īpaši jūras, kurās ir daudz omega-3 taukskābes.
Izvairieties no ruletēm, kūpinātām desām.

NOSŪTI MUMS SAVU VEIKSMES STĀSTU

Informatīvais biļetens